6 Mart 2018 Salı

RESSAM ŞEHNAZ AYKAÇ '' RENKLERLE YOLCULUK '' 30. KİŞİSEL RESİM SERGİSİ GÖRKEMLİ BİR AÇILIŞ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

RESSAM ŞEHNAZ AYKAÇ 

"RENKLERLE YOLCULUK" 
30. KİŞİSEL RESİM SERGİSİ GÖRKEMLİ BİR AÇILIŞ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞTU 

Sergi İstanbul Galeri Bohem ev sahipliğinde, 03 Mart 2018 tarihinde görkemli bir açılışla sanatseverler ile buluştu.

Açılışa İş ve Sanat Camiası'ndan başta, Sanatçı Çoşkun Demir, Sanatçı Nihal Ardatürk, Sanatçı Doğan Tanyer, Bahar Dergisi sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni İsmet Arslan, Bodrum Çankaya Sanat Galerisi Sahibi Hülya Gökyürek, İstanbul Flash Gazetesi'nden Necati Mumay, Cumhuriyet Gazetesi'nden Ümit Tuvan, Yeryüzü Sanatlar Topluluğu Sözcüsü Şükrü Dişanlı, Maxi Haber Müdürü Aykut Altındağ, Günaydın Gazetesi'nden Esma Bayraktar, Sanatçı Özcan Çelen, Ziraat Bankası Müdürü Neşe Arslan, Ana Dergisi Sahibi Şaheste Günday önde olmak üzere birçok önemli konuk katıldı.

Sanatçının eserleri konuklar tarafından büyük ilgi ve beğeni gördü.

Eserleri bir çok yerel ve uluslararası kataloglar da, müzelerde ve önemli koleksiyonlar da yer alan Aykaç'ın, 30. Kişisel Sergisi olan 'Renklerle Yolculuk' sergisindeki eserlerinde de yine ana teması ''KADIN'' figüründen uzaklaşmadığı görülmekte. Sanatçı her dönem ürettiği eserlerinde, kadının bedeninden ruhuna uzanan derin ve anlamlı bir yolculuğa çıkarıyor.

Kadının toplumda görüntüden ibaret olmadığına dikkat çeken sanatçı,

kadının hayal gücünü, özgürlüğünü, mücadeleci ruhunu, yaşam gücünü, doğurganlığını, cinselliğini, tutkularını, bedenine sahip çıkışını, hüzünlerini ve içlerindeki yer yer dönemsel fırtınaları, yer yer de hüzün ve acılarını güçlü fırçası ve yorumu ile tuvalinde yansıtıyor. 'Renklerle Yolculuk' sergisindeki eserlerinde ise bir farklılık yaparak Ana Teması 'Kadın' figürünü yer yer 'Kuş' figürü ile destekleyen Aykaç, Kadın Özgürlüğü'nü ön plana çıkarmakta ve dikkat çekmekte.

Eserlerinde dönemsel olarak farklı tarz ve tekniklerde çalışmalar yapan sanatçı, son dönemde Kübist teknik üzerinde yoğunlaştı. Sanatçı sergideki eserlerinde bu etkiyi ve tarzı kendi yorumu ile son derece başarılı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Sergi 13 Mart 2018 tarihine kadar izlenebilecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder